• EREDMÉNYEK
  • SZAVAZÁS
  • RECEPTEK
  • ÉRDEKESSÉGEK
  • TV PAPRIKA TIPPEK

Csevapcsicsa ajvárral

2022-02-17

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg darált bárányhús

30 dkg darált sertéshús

30 dkg darált marhahús

só, őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

1 csipet szódabikarbóna

2 ek. szénsavas víz

1 ek. olaj


Az ajvárhoz:

1 db nagyobb padlizsán

2 db piros húsú paprika (kápia)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

0,5 dl olívaolaj

1 citrom

só, őrölt bors

 

Elkészítés

1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, nagyon kevés szódabikarbónát, a szénsavas vizet és alaposan összedolgozzuk.

2. Kis hengereket formázunk a húsból, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük. Ajvárral és friss, vágott zöldségekkel (lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, saláta) tálaljuk.

3. Az ajvárhoz a padlizsánt és a paprikát forró sütőben barnára sütjük, majd meghámozzuk. A finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és az olívaolajjal alaposan pürésítjük, sóval, borssal citromlével ízesítjük.

    Share

    Recent Comments

    No comments



    • EREDMÉNYEK
    • SZAVAZÁS
    • RECEPTEK
    • ÉRDEKESSÉGEK
    • TV PAPRIKA TIPPEK

    All Rights Reserved © - Mit eszik az ország

    Website Builder by Microweber

    person
    exit_to_app

    or

    Back to Login