Csevapcsicsa ajvárral
2022-02-17
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg darált bárányhús
30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált marhahús
só, őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szódabikarbóna
2 ek. szénsavas víz
1 ek. olaj
Az ajvárhoz:
1 db nagyobb padlizsán
2 db piros húsú paprika (kápia)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
1 citrom
só, őrölt bors
Elkészítés
1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, nagyon kevés szódabikarbónát, a szénsavas vizet és alaposan összedolgozzuk.
2. Kis hengereket formázunk a húsból, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük. Ajvárral és friss, vágott zöldségekkel (lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, saláta) tálaljuk.
3. Az ajvárhoz a padlizsánt és a paprikát forró sütőben barnára sütjük, majd meghámozzuk. A finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és az olívaolajjal alaposan pürésítjük, sóval, borssal citromlével ízesítjük.
Recent Comments
No comments